Conditiile de transfer pentru jucatorii amatori / copii
 • articol actualizat

Intotdeauna, transferul unui copil – jucator de fotbal – a reprezentat un subiect oarecum confuz pentru cei implicati. Are voie jucatorul sa se transfere fara acordul clubului de la care pleaca? Are voie clubul de la care pleaca sa solicite o suma de bani pentru transfer? Poate un club sa impiedice transferul unui junior catre alt club?

Copiii jucatori de fotbal legitimati la cluburi au statutul de jucatori amatori si li se aplica prevederile jucatorilor amatori din Regulamentul pentru Statutul si Transferul Jucatorului de Fotbal. Dupa implinirea varstei de 16 ani, acestia pot semna contracte cu cluburile de care apartin, iar intre 14 si 16 ani acestia pot semna contracte bursiere.

In cazul in care jucatorul amator nu obtine acordul de transfer de la clubul de la care doreste sa plece, toti jucatorii amatori cu varsta de pana la 16 ani pot solicita comisiei competente incetarea legitimarii la clubul de la care doreste sa plece, in perioada 1-10 Iulie a anului competitional. Regulamentul pentru Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal prevede astfel:

 • Jucatorii juniori, cu vârsta de până la 7 ani, au dreptul de a solicita comisiei competente încetarea legitimării fără acordul clubului la care sunt legitimați și legitimarea la un alt club;
 • Jucătorii juniori, cu vârsta între 7 și 10 ani împliniți, sunt obligați să achite fostului club suma de 400 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv;
 • Jucătorii juniori, cu vârsta peste 10 ani și până la 16 ani, sunt obligați să achite fostului club suma de 700 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv.

In cazul in care jucatorul nu doreste achitarea indemnizatiei de formare, acesta poate solicita incetarea legitimarii, in perioada 1-10 Iulie a fiecarui an, fara acordul clubului la care este legitimat, doar daca a participat efectiv la mai putin de 25% din jocurile oficiale disputate in ultimul an competitional sau in cazul in care jucatorul are varsta de pana la 7 ani.

Exceptie o fac jucatorii cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani ce beneficiaza de contracte de bursă privată în condițiile legii cu clubul la care sunt legitimați. Acestia nu pot obtine transferul decat cu acordul clubului de la care se transfera.

In cazul in care jucatorul amator obtine acordul de transfer de la clubul de la care doreste sa plece, transferul se realizeaza in baza unui acord de transfer intre cluburi, cu consimtamantul jucatorului si al unuia dintre parinti (pentru jucatorii cu varsta de pana la 16 ani). In cazul jucatorilor amatori se interzice acordarea sau primirea de indemnizatii de transfer.

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit!Inscrieri la telefon 0733947177.

One comment

 • Miha

  31/01/2023 at 11:39 AM

  Si daca acea scoala de fotbal este pe bani? Tot se platesc acele suma anual? Sau putem justifica cu chitantele ca s-a platit deja mult mai mult decat aceste sume?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizata in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala de fotbal pentru copii ACS Raiders Bucuresti isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Stiri Fotbal Copii

Continut © 2019 - 2023 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.