Intotdeauna, transferul unui copil – jucator de fotbal – a reprezentat un subiect oarecum confuz pentru cei implicati. Are voie jucatorul sa se transfere fara acordul clubului de la care pleaca? Are voie clubul de la care pleaca sa solicite o suma de bani pentru transfer? Poate un club sa impiedice transferul unui junior catre alt club?

Incepand cu 1 Iulie 2019, Regulamentul pentru Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal a fost modificat astfel:

  • Jucatorii juniori, cu vârsta de până la 7 ani, au dreptul de a solicita comisiei competente încetarea legitimării fără acordul clubului la care sunt legitimați și legitimarea la un alt club;
  • Jucătorii juniori, cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, au dreptul de a solicita comisiei competente încetarea legitimării fără acordul clubului la care sunt legitimați și legitimarea lor la un alt club;
  • Jucătorii juniori, cu vârsta între 7 și 10 ani împliniți, sunt obligați să achite fostului club suma de 400 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv;
  • Jucătorii juniori, cu vârsta peste 10 ani și până la 16 ani, sunt obligați să achite fostului club suma de 700 de lei pentru fiecare an competițional în care au fost legitimați la clubul respectiv.

Practic, toti jucatorii amatori cu varsta de pana la 16 ani se pot transfera in voie intre cluburi, in urmatoarele conditii:

  • Cei cu varsta de pana la 7 ani nu au nevoie de vreun acord din partea clubului de la care pleaca si nu achita nici o taxa;
  • Cei cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani trebuie sa achite fostului club suma de 400 lei pentru fiecare an competitional petrecut la club;
  • Cei cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani trebuie sa achite fostului club suma de 700 lei pentru fiecare an competitional petrecut la club.

Aceasta inseamna ca nici un club nu se poate opune transferului unui jucator junior, permitand astfel micilor jucatori de fotbal sa se duca acolo unde considera ca pot beneficia de cea mai buna pregatire.

Exceptie o fac jucatorii cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani ce beneficiaza de contracte de bursă privată în condițiile legii cu clubul la care sunt legitimați. Acestia nu pot obtine transferul decat cu acordul clubului de la care se transfera.

 

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit! Inscrieri la telefon 0733947177.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizata in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala de fotbal ACS Raiders Bucuresti isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Stiri Fotbal Copii

Continut © 2019 - 2021 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.