fotbal-maidan-copii

Evident, raspunsul rapid este “cu cat mai mult fotbal, cu atat mai bine” 🙂 Insa intrebarea noastra pleaca de la realitatea conform careia multi parinti se asteapta sau isi doresc ca ai lor copii sa ajunga fotbalisti adevarati strict pentru ca se antreneaza de 2-3 ori pe saptamana la un club. Mai pe romaneste: “uite copilul, fa-mi-l fotbalist”.

Studiile de specialitate arata ca un copil are nevoie de 10.000 de ore de fotbal, in perioada junioratului, pentru a intra cat mai pregatit de performanta in viata de fotbalist senior. Haideti sa facem un calcul simplu luand exemplul clasic al unui copil care este legitimat la un club incepand cu varsta de 8 ani si face antrenamente de fotbal 4 ore pe saptamana. El va acumula 208 ore de fotbal pe an iar pana la 18 ani el va acumula 2080 ore de fotbal. Adica o cincime din necesarul estimat de specialisti. Prin comparatie, un copil pasionat de fotbal din Brazilia acumuleaza cele 10.000 ore de fotbal pana la varsta de… 13 ani! Exact, 13 ani! Adica aproximativ 2 ore de joaca cu mingea pe zi, zi de zi, pana la 13 ani. Nu mai calculam si perioada dintre 13 si 18 ani! Insa marea majoritate a orelor le acumuleaza jucand fotbal recreational cu prietenii, nu in cadrul unui club.

Mai mult decat atat, tot studiile de specialitate ne spun ca jucatori juniori care joaca fotbal si in afara antrenamentelor (in parc, pe strada etc) sunt predispusi sa ia decizii mai inteligente in joc fata de cei care practica fotbalul doar in mod organizat intr-un club. De ce? Pentru ca fotbalul practicat cu prietenii in parc nu are reguli tehnico – tactice impuse de un antrenor iar copiii iau mult mai multe decizii singuri, ceea ce ii ajuta sa inteleaga pe termen lung care decizie este mai buna, intr-o anumita situatie de joc. Nimic nu este mai important decat invatatul din propriile greseli 🙂

Din pacate, tot mai multi copii se bazeaza exclusiv pe orele de fotbal petrecute la club pentru a ajunge fotbalisti adulti. Sunt multe motive pentru care se intampla acest lucru: gadget-urile tot mai prezente in viata copiilor, lipsa terenurilor usor accesibile copiilor, programul educational incarcat, comoditatea parintilor. Pe acest fond, unii parinti considera ca antrenamentele facute la club ar trebui sa fie suficiente pentru un copil astfel incat el sa aiba sanse sa ajunga un fotbalist de succes. Am vrea sa le dam dreptate! Insa din pacate nu este asa… progresul copiilor care joaca fotbal doar in cadrul unui club este mult mai lent decat al celor care joaca des si fotbal de placere cu prietenii.

Daca copilul dvs viseaza sa fie fotbalist, faceti-i un mare bine si trimiteti-l afara, sa joace cat mai mult fotbal pe maidan. Abia apoi cuplati cu antrenamente de fotbal in cadrul unui club. Bagajul pe care il capata jucand fotbal fara reguli in copilarie este extrem de important pentru viitorul fotbalist adult si este aproape imposibil de recuperat in perioada senioratului.

Fotbalul este un sport. o industrie hiper-competitiva unde numai cei mai buni reusesc sa ajunga la nivel inalt. Mai mult decat atat, granitele fotbalului sunt deschise, orice jucator senior poate juca in orice tara, practic copiii care joaca acum fotbal in Romania sunt deja in competitie directa cu copiii care joaca fotbal in America de Sud sau in Africa, adica cu acei copii care vor avea de 5 ori mai multa experienta acumulata pana la varsta senioratului. Micii nostrii fotbalisti ajung fotbalisti seniori cu un deficit ce nu mai poate fi recuperat, din pacate.

in cadrul clubului nostru ne propunem sa reducem cat mai mult acest deficit, facand antrenamente exclusiv cu mingea si incercand sa impunem cat mai putine reguli in exercitii, lasand decizii pe seama copiilor. Am vrea sa putem spune ca avem cum sa producem fotbalisti de clasa mondiala exclusiv prin antrenamentele noastre, insa v-am minti. Nimic nu poate compensa deciziile pe care un copil invata sa le ia singur, jucand fotbal fara reguli, pe maidan. Noi putem doar completa acest bagaj, nu il putem suplini.

 

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit! Inscrieri la telefon 0733947177.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizat in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala noastra de fotbal isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Continut © 2019 - 2020 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.