Scoala de fotbal sau academie

Scoala de fotbal sau academie? Care este diferenta?

Pana de curand, cluburile de fotbal (specializate sau nu pe cresterea juniorilor) aveau grupe de fotbal pentru copii iar terminologia era clara. Scoala de fotbal este un termen ce denumeste generic cluburile sau asociatiile ce ofera antrenamente de fotbal pentru copii.

Odata cu introducerea obligativitatii existentei centrelor de fotbal copii pentru licentierea cluburilor din primele 2 ligi nationale, Federatia Romana de Fotbal a introdus termenul de “academie de fotbal” pentru a face referire la sectiile de fotbal pentru copii ale acestor cluburi. In baza criteriilor stabilite de FRF, aceste academii primesc un punctaj si sunt clasificate, iar in baza acestei clasificari cluburile primesc licenta pentru primele 2 ligi iar academiile pot primi finantari.

Practic, pentru a putea primi denumirea de academie de fotbal, clubul trebuie sa satisfaca o serie de cerinte (sa aiba baza sportiva proprie, antrenori licentiati, antrenor de portari etc).

Academiile de fotbal din tarile dezvoltate fotbalistic

Daca ne uitam insa la tarile cu fotbal dezvoltat, academiile de fotbal sunt acele cluburi care pot oferi un regim de cantonament permanent copiilor si juniorilor (oferind copiilor cazare, educatie, hrana etc). Practic, copiii se dezvolta intr-un mediu controlat de catre clubul – academie. In Romania insa acest lucru se intampla doar la cateva cluburi, iar denumirea de academie de fotbal este folosita pentru acele cluburi care satisfac cerintele Federatiei Romane de Fotbal (cerinte care, in special din cauza situatiei economice, nu se suprapun cu intelegerea termenului de academie din fotbalul dezvoltat).

Scoala de fotbal VS academie

Scolile de fotbal sunt acele entitati sportive (cluburi, asociatii) care desfasoara activitati de antrenament pentru initiere si performanta in fotbalul pentru copii, fara a avea obligativitatea clasificarii in cadrul academiilor de fotbal. Insa acest fapt nu inseamna ca o scoala de fotbal are rezultate mai slabe fata de academii.

In fapt, pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, parintii ar trebui sa identifice acel club ce ii poate oferi copilului urmatoarele avantaje:

  • baza sportiva accesorizata complet pentru desfasurarea antrenamentelor in conditii bune (terenuri de calitate, vestiare, accesorii pentru exercitii de fotbal);
  • antrenori specializati pe lucrul cu copiii (antrenori licentiati UEFA);
  • constanta in ceea ce priveste programul de antrenament (orar de antrenament stabil);
  • lipsa presiunii rezultatelor;
  • continuitatea pe termen lung a colectivului de jucatori (ceea ce ofera stabilitate emotionala copiilor).
Toate aceste cerinte pot fi satisfacute (sau nu), indiferent daca clubul poarta denumirea de academie sau de scoala de fotbal. Unii parinti cred ca, daca isi trimit copilul la o academie de fotbal, acesta va avea mai multe sanse sa aiba o cariera de succes in fotbal. Nimic mai fals! Academiile de fotbal din Romania nu au acelasi inteles al termenului de academie ca cele din tarile dezvoltate fotbalistic.
Lasati copii sa faca fotbal de placere, intr-un mediu ce le ofera siguranta, incredere si stabilitate. Lasati copiii sa se antreneze fara presiunea rezultatelor!

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit! Inscrieri la telefon 0733947177.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizata in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala de fotbal ACS Raiders Bucuresti isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Stiri Fotbal Copii

Continut © 2019 - 2021 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.