ACS RaidersJurnal AntrenamenteGrupe de fotbal nou formate, probleme noi (9 – 15 Septembrie 2019)

Dupa o perioada mai agitata (sfarsitul vacantei si inceputul scolii, inscrieri noi), saptamana aceasta am inceput antrenamentele pe grupe de varsta. Am format o grupa noua (2012 – 2014) iar grupa 2009 – 2010 a primit multi membrii noi (copii nou inscrisi dar si un grup mai vechi format din jucatori de la Romprim).

Grupa 2012 – 2014 este formata majoritar din copii nou veniti in lumea antrenamentelor pentru fotbal iar provocarile sunt specifice varstei: mentinerea atentiei pe o perioada mai lunga de timp, introducerea de elemente distractive, stimularea competitivitatii. Antrenamentele pentru aceasta grupa de varsta se vor axa pe exercitii de initiere in fotbal (controlul balonului, pasa simpla, sut corect executat) iar in paralel vom incerca sa inchegam o idee de echipa de joc in jurul careia sa construim sezonul competitional 2010 – 2011 pentru grupa 2012. In afara antrenamentelor, anul acesta echipa va participa doar la mini-turnee in Bucuresti si la meciuri amicale, iar scopul este acela de a obisnui copiii cu atmosfera de competitie, de a intari spiritul de echipa si de a le oferi o miza pentru antrenamente (te antrenezi bine -> castigi meciuri). Prima lor competitie va fi Cupa Viitoarele Stele de la sfarsitul lunii octombrie, in complexul Arena Nationala.

Copiii acestei grupe sunt ascultatori si absorb repede informatii noi, informatii ce trebuie insa sa fie oferite gradual si adaptate nivelului lor de intelegere. Firesc pentru varsta lor, copiii privesc fotbalul ca pe o activitate individuala (“eu trebuie sa marchez”, “eu trebuie sa ies in evidenta”) si nu ca pe o activitate de grup, insa incet incet vom schimba aceasta perceptie 🙂

Grupa 2009 – 2010 propune cele mai multe provocari, in special din cauza diversitatii (unii au deja 2-3 sezoane la activ, unii se afla la inceput, unii sunt obisnuiti de la alte cluburi cu un stil punitiv al antrenorilor pe cand altii sunt obisnuiti cu un stil relaxat). La aceasta grupa se simte cel mai mult nevoia unui colectiv mai numeros de antrenori, drept urmare am demarat o actiune de atragere a unor antrenori secunzi (oameni care au cunostintele fotbalistice necesare instruirii copiilor si care sunt dornici de a invata de la antrenorii clubului). In saptamanile viitoare vom continua sa testam diverse forme de alcatuire ale echipei de antrenori pana cand vom ajunge la solutia optima.

Deoarece in continuare primim noi cereri de inscriere, este posibil sa decidem sa impartit grupa 2009 – 2010 in 2 grupe ce se vor antrena pe terenuri separate, astfel incat sa putem adapta exercitiile la nivelul necesar fiecarei grupe. Copiii din grupul celor mai avansati au mai mare nevoie de antrenamente tactice pentru a juca in formatia 1-2-3-1 specifica grupei de varsta, pe cand copiii aflati la inceput de drum au nevoie mai degraba de antrenamente tehnice.

In plus, aceasta grupa de varsta vine si cu provocarii ce tin de disciplina (1-2 copii vor sa aiba ei ultimul cuvant in fata antrenorului si a grupului, altii sunt ocupati sa ii faca pe ceilalti sa rada in timp ce unii au manifestari un pic prea individualiste in relatia cu colegii). Nimic spectaculos si nimic nou defapt, toate sunt manifestari specifice varstei si experientei la alte cluburi. Rolul nostru este acela de a-i aduce pe toti la un numitor comun, astfel incat toti jucatorii sa accepte aceleasi reguli, indiferent de vechimea in club sau de talentul fiecaruia.

Saptamana viitoare vom continua exercitiile specifice initierii pentru grupa 2012 – 2014, vom testa noi variante ale colectivului de antrenori secunzi pentru grupa 2009 – 2010 si vom incerca sa adaptam exercitiile acestei grupe pe nivelul actual al jucatorilor (vom imparti grupa in 2 sub-grupe si vom realiza exercitii separate). In viitor dorim sa introducem antrenamente pe ateliere de lucru: ele ofera o productivitate si diversitate mai mare, insa necesita o disciplina peste nivelul actual aratat de aceasta grupa de varsta.

Vom incerca sa publicam acest jurnal in mod regulat, de preferat saptamanal.

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit! Inscrieri la telefon 0733947177.

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizata in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala de fotbal ACS Raiders Bucuresti isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Stiri Fotbal Copii

Continut © 2019 - 2021 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.