CE CRED PARINTII

De cele mai multe ori, inscrierea la un club de fotbal pentru copii este privita de catre parinti exact ca inscrierea la meditatii la engleza: parintii platesc o suma de bani (mai mica sau mai mare, in functie de clubul “meditator”) si se asteapta ca in schimbul banilor copilul sa invete sa joace fotbal “ca la televizor”. Daca prestatiile copilului nu se ridica la nivelul asteptarilor parintilor, ei considera ca risipesc banii, antrenorul “meditator” nu este bun, copilul este de vina etc. O intreaga nebunie, nu altceva 🙂

CE CRED COPIII

Daca din punct de vedere al parintilor raspunsul este clar orientat pe prestarea unui serviciu (platim o taxa si in schimb “primim” un jucator de fotbal mai bun), in cazul copiilor situatia sta altfel. Am intrebat si copiii din cadrul clubului nostru, dorind sa stim de ce vor ei sa vina la fotbal. Indiferent de grupa de varsta, unii au spus ca vor sa ajunga mari fotbalisti insa absolut toti au inclus in raspuns faptul ca vin de placere. Placerea de a juca fotbal, placerea de a se intalni cu colegii si antrenorii, placerea de a face altceva decat jocuri pe telefon in timpul liber.

Observam o diferenta mare intre asteptarile celor 2 grupuri (copii VS parinti): copiii vin de placere, parintii vor “rezultate”.

Practic, multi parinti privesc antrenamentele de fotbal ca pe un serviciu prestat contra cost. Insa care este serviciul prestat?

CE CRED CLUBURILE

In privinta cluburilor, situatia este impartita. Desi atat teoria cat si practica ne spun ca la nivel de copii nu trebuie pus accentul pe rezultate, in realitate multe cluburi pun presiune pe copii pentru a obtine rezultate. Insa exista si exceptii. Spiritul de echipa si dezvoltarea armonioasa a copiilor (viitori fotbalisti de succes sau nu) trebuie sa primeze in fata rezultatelor.

PENTRU CE AR TREBUI ADUSI DEFAPT COPIII LA FOTBAL?
 • pentru a-i invata pe copii sa fie organizati;
 • pentru a-i invata ce inseamna spiritul de echipa;
 • pentru a-i invata pe copii sa nu renunte atunci cand le este greu;
 • pentru sansa de a-si face multi prieteni;
 • pentru a folosi antrenorul ca un model pozitiv de urmat pentru copii;
 • pentru a-i invata pe copii sa aiba grija la alimentatie;
 • pentru a le dezvolta abilitatile motrice;
 • pentru a le oferi copiilor placerea de a practica jocul pe care il iubesc;
 • pentru a-i invata pe copii ca succesul nu vine peste noapte si nici o infrangere nu este un capat de tara;
 • pentru a scoate copilul din rutina scoala – teme – jocuri pe telefon.

Poate unii dintre copii vor ajunge sa aiba o cariera de succes in fotbalul profesionist insa succesul depinde de atat de multi factori externi (de la mediul in care traiesc copiii pana la accidentari sau chiar noroc) incat este imposibil sa planifici cariera unui copil in fotbal. De aceea, parintii ar trebui sa vada inscrierea la un club de fotbal ca pe o activitate ce va aduce o multitudine de beneficii colaterale fotbalului si nu ca pe o prestare de servicii in vederea obtinerii urmatorului Ronaldo.

by ACS Raiders Bucuresti Club Fotbal Copii

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos. Vino la fotbal pentru a beneficia de 3 antrenamente pe saptamana cu antrenori licentiati UEFA si echipament de antrenament gratuit! Inscrieri la telefon 0733947177.

One comment

 • Luminița Ghiță

  28/10/2020 at 8:17 PM

  Foarte bine punctat. Dacă ar înțelege toți părinții acest lucru ar fi minunat. Din păcate sunt părinți care urla efectiv la copii spunându-le cuvinte ucruri grele vis a vis de cum joaca, cum se antrenează etc. Mulțumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SA FII PARTE DIN CLUBUL NOSTRU?

DESPRE ACS RAIDERS

Localizat in Bucuresti, Sector 4, Berceni, scoala noastra de fotbal isi propune o abordare moderna si profesionista a antrenamentelor specifice initierii si perfectionarii in fotbalul pentru copii.

Scoala de fotbal ACS Raiders Fotbal Club Bucuresti pune educatia copiilor mai presus de oricare alte aspecte. Indiferent daca copilul dvs decide sa urmeze o cariera in fotbal sau nu, educatia sportiva primita aici ii va fi intotdeauna de folos.

Pentru inscrieri ne puteti contacta oricand la numarul de telefon 0733947177.

ACS Raiders Club Fotbal

Șoseaua Olteniței 129, București (incinta bazei sportive Romprim)

Dă clic pentru a deschide o hartă mai mare

Continut © 2019 - 2021 copyright ACS Raiders. Toate drepturile rezervate.